Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Σημαντική η πρόοδος στην ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών

 



Σημαντική πρόοδο στην ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, αναγνώρισε στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεσή της για την Ψηφιακή Δεκαετία. Η χώρα μας κατέγραψε τη μεγαλύτερη βελτίωση στον τομέα αυτό κατά 16% την τελευταία τετραετία. Συνολικά μέσα σε δύο χρόνια η Ελλάδα έχει προσεγγίσει και σε πολλές περιπτώσεις ξεπεράσει τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Άνοδο σημείωσε η Ελλάδα και στην ανάπτυξη υποδομών συνδεσιμότητας οπτικών ινών στις εγκαταστάσεις. Αν και δεν έχουμε ακόμη προσεγγίσει τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, η χώρα μας σημείωσε αύξηση 10,56 ποσοστιαίων μονάδων. Πρόοδο επίσης κατέγραψε η Ελλάδα και στην κάλυψη του 5G που ανέρχεται στο 98% σημειώνοντας άνοδο 14,5%, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος διαμορφώθηκε στο 89,3% καταγράφοντας αύξηση 9,8 ποσοστιαίων μονάδων.

Σήμερα το Gov.gr αριθμεί 1.820 υπηρεσίες σε 11 διαφορετικές κατηγορίες, από 503 που είχε στην έναρξή του, τον Μάρτιο του 2020. Συνολικά σήμερα έχουν χρησιμοποιήσει την Ενιαία Εθνική Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, 8.5 εκατομμύρια πολίτες για να εκδώσουν κάποιο έγγραφο ή να ολοκληρώσουν κάποια ψηφιακή υπηρεσία.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί σχεδόν 290 εκατομμύρια έγγραφα μέσω του gov.gr. Επιπλέον στο gov.gr Wallet έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα 9 συνολικά έγγραφα. Πάνω από 3.8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους το ψηφιακό τους πορτοφόλι.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι το mAiGov, είναι η πρώτη εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης στη δημόσια Διοίκηση και έχει δεχτεί σχεδόν 1 εκατ. ερωτήματα έως σήμερα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου