Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών ο καταυλισμός Ρομά στο Χαλάνδρι - Ληστεύουν με απειλές παιδιά



Συμμορία ανηλίκων Ρομά που έχουν ορμητήριο τον παράνομο καταυλισμό στο Χαλάνδρι που βρίσκεται εκεί υπό την προστασία του ακροαριστερού δημάρχου Χαλανδρίου, λήστεψε σύμφωνα με πληροφορίες, έναν 13χρονο μαθητή και τον φίλο του, το απόγευμα του Σαββάτου στο Χαλάνδρι.

Τα δύο παιδιά επέστρεφαν από την βόλτα τους, όταν επί της οδού Υψηλάντου, όταν ένας ανήλικος κακοποιός Ρομά με μαύρα μαλλιά και ξανθιά φράντζα, εμφανίστηκε μπροστά τους με ένα ποδήλατο που και αυτό κλεμμένο θα ήταν και τους είπε να σταματήσουν. 

Στη συνέχεια, σφύριξε δύο φορές και τότε εμφανίστηκαν ακόμη τρεις ανήλικοι Ρομά κακοποιοί που ήταν κρυμμένοι πίσω από πρασινάδες και καλαμιές, κυκλώνοντας τους δύο φίλους. 

Ο ένας φερεται να είπε «Δώστε ότι λεφτά έχετε πάνω σας», με τα δυο παιδιά να παραδίδουν έντρομοι τα πορτοφόλια τους τα οποία μέσα είχαν περιπου 10 ευρώ. 

Παράλληλα ζήτησαν και το smartwatch που φορούσε στο χέρι του ο μαθητής της Β’ γυμνασίου στον οποίο είπαν «Δώσε μου το ρολόι σου». 

Ο 13χρονος αρνήθηκε και τότε τον απείλησαν λέγοντας: «Έχω μαχαίρι και θα σε μαχαιρώσω». 

Μάλιστα, ένας άλλος ανήλικος δράστης είπε προς αυτόν που φαίνεται να είχε ηγετικό ρόλο να επιδείξει το μαχαίρι, αλλά αυτός αρνήθηκε. 

Όμως, ο μαθητής της Β’ γυμνασίου φοβήθηκε ακόμη περισσότερο και ελπίζοντας ότι έτσι θα τους αφήσουν να φύγουν, παρέδωσε και το ρολόι του. 

Στη συνέχεια, άλλο μέλος της  συμμορίας των επικίνδυνων ανήλικων Ρομά, γύρισε προς τον φίλο του 13χρονου και του είπε: «Δείξε μου το τσαντάκι» σου. 

Εκείνος αρνήθηκε και τότε οι ανήλικοι Ρομά τράπηκαν σε φυγή προς τον καταυλισμό στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, που είναι πληγή για το περιοχή και κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων του Χαλανδρίου και όχι μόνο.

Οι δύο μαθητές έντρομοι γύρισαν σπίτι, με τον 13χρονο και τον πατέρα του να πηγαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου και να καταγγέλλουν το περιστατικό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου