Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Αντρόπιαστη προκλητική ανεπαρκής δικαιοσύνη - Ατιμώρητοι δικαστές - Οργή συγγενών θυμάτων - Ελεύθεροι οι λίγοι 6 που καταδίκασαν

 



Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι καταδικασθέντες για τη φωτιά στο Μάτι, μετά και την ανακοίνωση των ποινών από προκλητικούς δικαστές, που παρότι εκτείνονται από 3 έως 111 έτη, από αυτά εκτιτέα είναι τα 5, ενώ οι ποινές μετατράπηκαν σε χρηματικές.

Με τον ποινικό κώδικα ΣΥΡΙΖΑ του 2019 καταδικάστηκαν οι ένοχοι για τον Μάτι και αναρωτιόμαστε τον ρόλο των δικαστών που δίκαζαν;;;;;;;

Ως αποτέλεσμα αυτού, οι συγγενείς των θυμάτων δικαιολογημένα ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση των τελικών ποινών, απο ανεπαρκής προκλητικούς δικαστές που οι πολίτες αμφισβητούν την ικανότητα τους να δικάζουν. Κάποιοι πέταξαν καρέκλες στους καταδικασθέντες, άλλοι ξέσπασαν σε κλάματα και κάποιοι άλλοι σε φωνές και κατάρες, αφού η δικαιοσύνη σήμερα θα έπρεπε να ντρέπεται.

Συγκεκριμένα, το προκλητικό δικαστήριο επέβαλε ποινή από 3 έτη έως 111 έτη φυλάκισης στους έξι καταδικασθέντες για τις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής που οδήγησαν στον θάνατο 104 πολίτες.

Όμως, η εκτιτέα ποινή είναι μόνο 5 έτη, ενώ το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ την ημέρα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Υπολογίζεται δηλαδή ότι ο καθένας από τους καταδικασθέντες θα κληθεί να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ξεσπάσουν ξανά οι συγγενείς με τους προκλητικούς δικαστές. «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο, θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους!» φώναξε μια κοπέλα αποχωρώντας.

Οι προκλητικές ποινές που επιβλήθηκαν στους 6 καταδικασθέντες για τη φωτιά στο Μάτι

Σωτήρης Τερζούδης, αρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος: ποινή φυλάκισης 111 ετών.

Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος: ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ιω. Φωστιέρης, διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων: ποινή φυλάκισης 111 ετών.

Νικ. Παναγιωτόπουλος, διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών: ποινή φυλάκισης 111 ετών.

Χαράλαμπος Χιόνης, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής: ποινή φυλάκισης 111 ετών.

Κων. Αγγελόπουλος, κάτοικος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά: ποινή φυλάκισης 3 ετών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου