Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Προφυλακιστέοι μέχρι τις 22 Μαΐου οι τέσσερις φερόμενοι από την Μόσχα ως δράστες

 



Οι τέσσερις συλληφθέντες ισλαμιστές τρομοκράτες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για δύο μήνες από δικαστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το δικαστήριο τους έκρινε προφυλακιστέους έως τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί. Ως εκ τούτου, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί για όσο διάστημα χρειαστεί. 

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στις εικόνες διακρίνονται τρεις εκ των φερόμενων δραστών να οδηγούνται με χειροπέδες στον ειδικό θάλαμο για τους κατηγορουμένους. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε ειδική καρέκλα, χωρίς να μπορεί να ανοίξει τα μάτια του.

«Οι Ραχαμπαλιζόντα Σαϊντακράμι Μουρονταλί (σ.σ. είναι αυτός που οι Ρώσοι του έκοψαν το αυτί και του το έδωσαν να το φάει) και Μιρζόγιεφ Νταλέντριον Μπαρότοβιτς (σ.σ. στην κεντρική φωτογραφία) κατηγορούνται σύμφωνα με το μέρος 3, διάταξη «β» του άρθρου 205 του ρωσικού Ποινικού Κώδικα (τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε από ομάδα ατόμων με συνέπεια το θάνατο ανθρώπου», αναφέρεται.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου