Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Υπό αίρεση ο Κασσελάκης που έδειξαν την πόρτα και τα πήρε όλα πίσω

 


Άτακτη υποχώρηση Κασσελάκη μετά την παρέμβαση Τεμπονέρα, θα τον έστελναν σπίτι του, και του έδωσαν διορία μέχρι της ευρωεκλογές.

Εξελίξεις στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, και έδειξε την πόρτα εξόδου στον Κασσελάκη.

Τελικά, ο τουρίστας πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, προχώρησε σε ανάκληση της χθεσινής επιστολής του προς την Πολιτική Γραμματεία, αλλά και της αναβάθμισής του από τα μελη του κόμματος, ενώ καθοριστική υπήρξε ως προς αυτό και η τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα. 

Συγκεκριμένα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο  Κασσελάκης με την ουρά στα σκέλια και βλέποντας ότι τον στέλνουν σπίτι του, απέσυρε τόσο τη χθεσινή του επιστολή, όσο και την πρόθεση του να προσφύγει στα μέλη, σε περίπτωση που δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Είχε μεσολαβήσει η άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας (όλοι πριν τριών) της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος να του παράσχει «λευκή επιταγή» μέχρι τις εθνικές εκλογές, ωστόσο επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του σε παρόντα χρόνο, και μέχρι τις εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι ο Κασσελάκης έχει ημερομηνία λήξης.

Κρίσιμη ήταν η αρχηγική εμφάνιση του Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος σήκωσε το γάντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας, κατά πληροφορίες: «Δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ... Είμαστε αριστεροί και δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή... Αν το επιθυμεί ο πρόεδρος, έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά την διαδικασία προεδρικής εκλογής».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου