Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς έσπασαν αυτοκίνητα και κινδύνεψαν ασθενείς του Γεννηματά

 



Επικίνδυνοι αντιεξουσιαστές που είναι εδώ και μήνες εντός του ΑΠΘ χρησιμοποιώντας το ως ορμητήριο, επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ και κινδύνεψαν ασθενείς και προσωπικό του «Γεννηματάς» που έξω από το νοσοκομείο την ώρα των επεισοδίων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά την πορεία διαμαρτυρίας ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών και αναρχικών για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έκανε το πρωί της Δευτέρας η ΕΛΑΣ.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν από άτομα που ήταν εντός του ΑΠΘ και βγήκαν για να επιτεθούν στους άνδρες των ΜΑΤ. Πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα και οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης ενώ οι αναρχικοί συνέχισαν να επιτίθενται μέσα από το ΑΠΘ, το οποίο είναι εδώ και μήνες μπάτε ακροαριστεροί και αλέστε.



Φθορές προκλήθηκαν σε ΙΧ αθώων πολιτών από τις πέτρες που πέταξαν οι κακοποιοί προς τα ΜΑΤ και έπεσαν στα αυτοκίνητα. Έξω από το νοσοκομείο Γεννηματάς και την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν στην είσοδο ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό, με τους αντιεξουσιαστές να μην υπολογίζουν τίποτα και κανένα. Για αυτόν τον λόγο οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους κακοποιούς.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου