Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας είναι στο καλύτερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ


 


Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken κατά την έναρξη της συνάντησής τους στα Χανιά:

Κυριάκος Μητσοτάκης: … δεν μπορώ πραγματικά να σκεφτώ ένα μέρος που να συμβολίζει καλύτερα το βάθος της στρατηγικής εταιρικής μας σχέσης από αυτό εδώ, το νησί της Κρήτης. Είμαι πολύ χαρούμενος που σας καλωσορίζω σε μια στιγμή που ειλικρινά αισθάνομαι ότι η διμερής μας σχέση  είναι στο καλύτερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ ...

Antony Blinken: … Και πρέπει επίσης να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας όσον αφορά τη σχέση μεταξύ των χωρών μας. … δεν θυμάμαι ποτέ η σχέση, η εταιρική σχέση, η φιλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδος να ήταν πιο ισχυρή. Φυσικά, αυτό έχει να κάνει με τη στενή σχέση μεταξύ των λαών μας, αλλά έχει να κάνει επίσης με την ηγεσία, και ειδικότερα με τη δική σας ηγεσία. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό…. Ξέρω λοιπόν ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ. Η φωνή σας, οι απόψεις σας, οι συμβουλές σας και η συνεργασία σας, σημαίνουν πολλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου