Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Επέμβαση της αστυνομίας σε κατάληψη από αντιεξουσιαστές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο


 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέμβαση της αστυνομίας σε κατάληψη, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί από ομάδα ακροαριστερών αντιεξουσιαστών, μέσα στο κτίριο της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Όπως έγινε γνωστό, στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, και με το γνωστό μπαίνουμε στα χωρίς φύλαξη πανεπιστήμια και αλωνίζουμε, περίπου 40 αναρχικοί εισέβαλαν στο κτίριο της Πρυτανείας του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, απομάκρυναν βίαια τους υπαλλήλους και στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τζαμαρίες, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. 



Αμέσως μετά οι ακροαριστεροί κακοποιοί παρέμειναν στον χώρο και ανήρτησαν πανό.

Η συγκεκριμένη κατάληψη δεν συνδέεται με τις καταλήψεις, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα από τους συλλόγους ακροαριστερών και αριστερών φοιτητών που αντιδρούν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί θέλουν τα πανεπιστήμια γιάφκες κακοποιών και αντιεξουσιαστών, καθώς μέχρι σήμερα, το κτίριο διοίκησης λειτουργούσε κανονικά.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών καταληψιών που φοράνε κουκούλες είναι οι ίδιοι που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη στο κτίριο Χημικών-Μηχανικών, η οποία διαλύθηκε, έπειτα από επέμβαση αστυνομικών στις 31 Αυγούστου 2023.

Ορισμένοι από τους καταληψίες είναι εν ενεργεία ακροαριστεροί φοιτητές της πλάκας.

Είναι βέβαιο, σύμφωνα με πληροφορίες, πως πρόκειται για εκείνους που είχαν συλληφθεί από την επέμβαση στις 31 Αυγούστου. Μάλιστα, 10 εξ αυτών έχουν δικογραφίες, ενώ ένας ήδη δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου