Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Καρέ καρέ η εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη - Πάνω από 100 σφαίρες σε 28 δευτερόλεπτα!

 



Στη 01:55, ο 44χρονος κακοποιός βγαίνει από το πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στον Νέο Κόσμο. 

Επιβιβάζεται στο θωρακισμένο τζιπ. 

Τότε εμφανίζεται ένα άλλο τζιπ LEXUS που σταματά πίσω του. Δύο εκτελεστές βγαίνουν από τα πίσω καθίσματα και πυροβολούν ακατάπαυτα εναντίον του οδηγού με πολεμικά καλάσνικοφ και πιστόλι. Από την αρχή των πυροβολισμών, περνούν… 28 δευτερόλεπτα. 

Πυροβολούν περισσότερες από 100 φορές (97 κάλυκες εκτός οχήματος) προκειμένου να σπάσουν τα θωρακισμένα τζάμια και να πλήξουν το στόχο τους.

Οι εκτελεστές ατάραχοι αλλάζουν ο ένας μία φορά γεμιστήρα και ο δεύτερος δύο στα πολεμικά όπλα που κρατούν και συνεχίζουν να πυροβολούν. Ο ένας από τους εκτελεστές ανοίγει και την πόρτα του οχήματος και πυροβολεί το θύμα και με πιστόλι, σαν «χαριστικές βολές»… σιγουριάς για το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικοί συνέλεξαν 97 κάλυκες εξωτερικά του οχήματος, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος υπήρχαν και άλλοι που θα καταμετρηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.









Αμέσως μετά την δολοφονία, οι εκτελεστές επιβιβάστηκαν στο όχημα και ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα. Λίγα λεπτά αργότερα έφθασαν πίσω από ένα πάρκο αναψυχής στον Σκαραμαγκά, όπου πυρπόλησαν το όχημα διαφυγής, για να μην αφήσουν ίχνη. Το συγκεκριμένο όχημα είχε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου και χρώματος, το οποίο φαινόταν να ανήκει σε κατασκευαστική εταιρία, αλλά δεν είχε κλαπεί. Από τον αριθμό πλαισίου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε κλαπεί το περασμένο καλοκαίρι.

Κάμερα ασφαλείας έχει αποτυπώσει, εκτός από το τζιπ, μια μηχανή να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην ίδια κατεύθυνση στην οδό Κασομούλη, μετά την εκτέλεση. 

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 είχε γίνει και άλλη απόπειρα κατά του Βαγγέλη Ζαμπούνη. 

Λευκό βαν προσεγγίζει το αυτοκίνητο του 44χρονου «Ζαμπόν», που είναι σταθμευμένο έξω από γραφείο πετρελαϊκής εταιρίας στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Οι εκτελεστές θα πυροβολήσουν, όμως το καλάσνικοφ θα πάθει εμπλοκή, με αποτέλεσμα 3-4 σφαίρες να τραυματίζουν τον 42χρονο στα πόδια και στο χέρι. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο 44χρονος φαίνεται να είχε ένα «μερίδιο» συμμετοχής ή συναίνεσης στη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και αυτής του Μανώλη Καραγιάννη. Ηταν ύποπτος για την εμπλοκή του στις δολοφονίες του «Σαμπρέλα» ή «Καράφλα», της 33χρονης γνωστής διαδικτυακά ως «Bella Mafia», αλλά και του body builder, Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου