Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Ο καταζητούμενος δικτάτορας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντήσει τον δικτάτορα Κίμ Γιονγκ Ουν


 

Καταζητούμενος ο Βλαντιμίρ Πούτιν για εγκλήματα πολέμου, σε όλη την υφήλιο εκτός, απο τις χώρες που επικρατούν καθεστώτα και δικτάτορες όπως η Βόρεια Κορέα.

Ο ρώσος δικτάτορας Βλαντίμιρ Πούτιν απαξιωμένος από όλη την υφήλιο, εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί σύντομα την Πιονγκγιάνγκ, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, το KCNA.

Ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Πούτιν ευχαρίστησε τον βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν για την πρόσκληση, που του επέδωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσο Σον Χούι κατά τη συνάντησή τους όταν επισκέφθηκε τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε το KCNA, επικαλούμενο διπλωματική πηγή.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε την Πιονγκγιάνγκ για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η Ρωσία Ουκρανία και για τον λόγο αυτό έχει βγει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο χώρες εξέφρασαν ανησυχία για αυτές που χαρακτήρισαν προκλητικές ενέργειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Βόρειας Κορέας και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα που αφορούν την περιοχή, πάντα σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η συνεργασία της Πιονγκγιάνγκ και της Μόσχας συμμορφώνεται προς τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, διαβεβαίωσε η ίδια πηγή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου