Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Η συγκινητική στιγμή όπου ο Σβαρτσενέγκερ συναντά πρώην όμηρο της Χαμάς


 

«Είμαι φίλος του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ», δήλωσε ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, αγκαλιάζοντας  μια 14χρονη Ισραηλινή που κατάφερε να ξεφύγει από τη Χαμάς.

Ο «Εξολοθρευτής της μεγάλης οθόνης» συνάντησε το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του στο Λος Άντζελες συγγενείς τριών ανθρώπων που είχαν συλληφθεί από την Χαμάς.

Όταν όμως άκουσε από τα χείλη της 14χρονης Ισραηλινής Έλλα Σάνι την ιστορία της, ο 76χρονος Σβαρτσενέγκερ λύγισε σπεύδοντας να την αγκαλιάσει και να την παρηγορήσει για τη απώλεια του πατέρα της.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας είχε συνάντηση στο γραφείο του στο Λος Άντζελες με Ισραηλινούς που κατάφεραν να γλιτώσουν από τα χέρια των σουνιτών τρομοκρατών.

Οι Ισραηλινοί άρχισαν να αφηγούνται στον βετεράνο σταρ του Χόλιγουντ τον τρόμο και τον φόβο που βίωσαν καθ’όλη τη διάρκεια της αιχμαλωσίας από τη Χαμάς. Πολλοί από αυτούς είδαν τους συγγενείς τους να δολοφονούνται.

Η συνάντηση των Ισραηλινών ομήρων και μελών των οικογενειών τους στο γραφείο του Σβαρτσενέγκερ οργανώθηκε από το «Museum of Tolerance Jerusalem», αναφέρει το περιοδικό People.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακούει ο κόσμος αυτές τις ιστορίες», δήλωσε ο σταρ του Χόλιγουντ και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι αυτό το μίσος θα εξαφανιστεί σιγά – σιγά. Επειδή το μίσος προκαλεί μεγάλη ζημιά, χάνονται πολλές ζωές».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου