Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΚΤΗΝΟΣ αλλοδαπός ρασοφόρος μαχαίρωσε σκύλο με σουγιά

 



Βαθύ τραύμα στη θωρακική χώρα διαπιστώθηκε ότι φέρει ο αδέσποτος σκύλος που, σύμφωνα με την καταγγελία, δέχθηκε επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, από έναν 50χρονο ΚΤΗΝΟΣ αλλοδαπό ο οποίος δηλώνει μοναχός στο Άγιον Όρος.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 5 τα ξημερώματα, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία της περιοχής. Σύμφωνα με την καταγγελία, το 50χρονο ΚΤΗΝΟΣ, ο οποίος συνελήφθη, τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο -πιθανόν σουγιά- τον αδέσποτο σκύλο που είναι γνωστός στους κατοίκους της περιοχής και ακούει στο όνομα «Ρόκο», ενώ φέρεται ότι επιχείρησε να χτυπήσει κι άλλα αδέσποτα που πρόλαβαν να απομακρυνθούν.

Όπως προκύπτει από την κτηνιατρική βεβαίωση – γνωμάτευση που έγινε εκτάκτως σήμερα στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης και αποκαλύπτει το protothema.gr, όλοι οι ζωτικοί παράμετροι του ζώου είναι φυσιολογικοί, ωστόσο φέρει τραύμα βαθύ στη θωρακική χώρα, περίπου τριών εκατοστών.

Η κτηνίατρος που πραγματοποίησε την εξέταση προχώρησε σε καθαρισμό του τραύματος, σύστησε να γίνει συρραφή και χορήγησε αντιβίωση. Αύριο αναμένεται να γίνει η εξέταση του ζώου και από κτηνίατρο του Δήμου Θέρμης, ενώ από την πρώτη στιγμή φιλόζωοι της περιοχής βρίσκονται δίπλα στο άτυχο ζώο.



Το ΚΤΗΝΟΣ το οποίο ήταν ντυμένος σαν μοναχός, πλησίασε τα σκυλιά που ήταν έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μαχαίρωσε το ένα.

«Τρόμαξε, άρχισε να κλαίει και έτρεξε για να φύγει», τόνισε η κυρία Χρυσίδου, επισημαίνοντας ότι εντόπισαν το σκυλί σήμερα, υπέβαλαν καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στο 50χρονο ΚΤΗΝΟΣ.

Το σκυλί, μετά την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

«Μετά το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο, με τον θάνατο της γυναίκας, υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται αυτές τις καταστάσεις για τα αδέσποτα», υπογράμμισε η εθελόντρια.

Το 50χρονο ΚΤΗΝΟΣ συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων και περί όπλων και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Την προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Θέρμης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου