Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ακροαριστεροί κακοποιοί αμαύρωσαν τις εκδηλώσεις στην μνήμη του Γρηγορόπουλου

 



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι γνωστοί ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές κακοποιοί αμαύρωσαν την ημέρα μνήμης για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μετά τις πορείες σημειώθηκαν επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 



Πιο συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα, μία ομάδα κακοποιών έβαλε φωτιά σε κάδους στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, ενώ έσπασε και τις βιτρίνες δύο μαγαζιών. Νωρίτερα είχε βάλει φωτιά σε κάδους στο ύψος της οδού Ιπποκράτους, πάλι στο κέντρο της Αθήνας. 

Από εχθές το πρωί είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 47 προσαγωγές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, και 24 συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες

Συγκεκριμένα, οι προσαγωγές σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν στην πλατεία Αττικής αλλά και στο κέντρο της Αθήνας και στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας που είναι γεμάτα αντιεξουσιαστές και αλλοδαπούς κακοποιούς.

Το πρωί, προκλήθηκαν ζημιές στον σταθμό στην Ομόνοια από ομάδα αναρχικών. Την ίδια ώρα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι» είναι προσωρινά κλειστοί και οι συρμοί διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.



Στη Θεσσαλονίκη, ομάδα αντιεξουσιαστών κακοποιών αποκόπηκε από την πορεία και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στους διαδηλωτές.

Η ομάδα των κακοποιών έβαλε φωτιές και σε κάδους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αφότου απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων έχουν εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό τους στα στενά της Αγίου Δημητρίου, όπου κινήθηκαν, αλλά και στους γύρω δρόμους.

Έγιναν 24 συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα επεισόδια μετά τις πορείες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου