Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Δεν είναι κακό να δώσεις παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας αλλά η κυβέρνηση δεν δείχνει καλοσύνη άντε για λίγες ημέρες

 



Με την ακρίβεια να καλπάζει, και τις γιορτές προ των πυλών, οι καταναλωτές θέλουν να περάσουν καλές γιορτές και να μπορούν να ψωνίσουν λίγα πράγματα για το γιορτινό τραπέζι.

Είναι όμως υποχρεωμένοι να πληρώσουν μέσα στις γιορτές και τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. με την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη να δείχνει σκληρός και δύσκολος στο να δώσει παράταση για να διευκολύνει τους πολίτες, κάτι που θα εκτιμηθεί όπως κάθε χρόνο από πολλές οικογένειες.

Μέχρι στιγμής όλοι ξέρουμε χωρίς να έχει επέμβει ακόμα ο πρωθυπουργός, πώς για την τρέχουσα προθεσμία που αφορά στα τέλη κυκλοφορίας του 2024 και λήγει 31/12/2023 θα δοθεί μία μικρή παράταση με κάποιες πληροφορίες να μιλούν για λίγες ημέρες και κάποιες άλλες για δύο βδομάδες… το πολύ, λες και θα ήταν κακό να εισπράξει το κράτος τώρα που πάει καλά και τέλος του Ιανουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας! 

Οι παρατάσεις δύο μηνών (έως τα τέλη Φεβρουάριου) όπως ίσχυαν τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης κλπ. τέλειωσαν αλλά η ακρίβεια σε όλα παραμένει, και η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να μεταβάλει το θεσμικό πλαίσιο για την επιβολή προστίμων δηλαδή την πληρωμή του διπλάσιου της αξίας των τελών κυκλοφορίας.

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση τις επόμενες ημέρες τονίζοντας πως «ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις».

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τελικά!!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου