Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

«Πόλεμος» αστυνομικών με απαγωγέα στην Αριζόνα

 



Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν σε πάρκινγκ εστιατορίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν δύο απαγωγείς που νωρίτερα είχαν αρπάξει έναν νεαρό αποτυπώνει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

Το επεισόδιο που έληξε με τον έναν εκ των δύο απαγωγέων, τον 45χρονο Ρενέ Καλντερόν, να χάνει τη ζωή του, σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου.

Στο βίντεο φαίνεται ο 45χρονος να πυροβολεί με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών ενώ ακόμα αυτοί βρίσκονται στα οχήματά τους.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν πού είναι το θύμα της απαγωγής με τον Καλντερόν απτόητο να συνεχίζει να πυροβολεί.



Τελικά ο 46χρονος έπεσε βαρία τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών και άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα ενώ το θύμα της απαγωγής κατάφερε να βγει μόνο του από το όχημα των απαγωγέων. «Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ» ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς.

Ο δεύτερος απαγωγέας ο 43χρονος Γουάιατ Ετζ, ένας πρώην πεζοναύτης με θητεία σε Κουβέιτ και Ιράκ, συνελήφθη στο εστιατόριο έξω από το οποίο έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών.



Ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι είχε ταξιδέψει από το Τέξας για να βοηθήσει έναν φίλο του χωρίς να γνωρίζει ότι θα γίνει κάποια απαγωγή.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία οι δύο απαγωγείς είχαν εμπλακεί και σε ένοπλη ληστεία λίγες εβδομάδες νωρίτερα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου