Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Ανάγκη αύξησης των πόρων για το μεταναστευτικό ζήτημα και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης


 

Η αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Επιμένουμε ότι απαιτείται να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για την αντιμετώπιση δύο μεγάλων προκλήσεων και κρίσιμων πολιτικών προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα για τις φυσικές καταστροφές και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

  • Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως όταν πάρθηκαν οι αποφάσεις χρηματοδότησης στο πλαίσιο του προηγούμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου πριν από τρία έτη, δεν είχε ληφθεί υπόψιν μας η αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων και η ανάγκη να διαθέσουμε περισσότερους πόρους για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Από τη στιγμή όμως που η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχει κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, είναι απολύτως απαραίτητο να προστεθούν επιπλέον πόροι για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε και στη σημασία να προσθέσουμε περαιτέρω πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. H Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας να πειστούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ότι χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους, περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου