Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

7 συλλήψεις o δράκος των Εξαρχείων και όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος και με τις ευχές της ανεύθυνης δικαιοσύνης





Εγκληματικές ευθύνες σε δικαιοσύνη και αστυνομία, και επειδή ακούσαμε τα μέτρα που πήρε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον αξιωματικό του αρμόδιου Τ.Α., δεν ακούσαμε μέχρι στιγμής τα μέτρα που πήρε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Άρειος Πάγος εναντίον των συναδέλφων τους δικαστικών που χειρίστηκαν την υπόθεση του βιαστή των Εξαρχείων.

«…Η Υπηρεσία μας οδηγείται στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η εκ νέου επιβολή περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο δεν είναι ικανή τεκμηριωμένα να ανακόψει ή να περιορίσει τη συνεχιζόμενη εγκληματική του δράση», αυτό ήταν το συμπέρασμα κατόπιν εορτής και αφού κινδύνεψε κόσμος κατά εξακολούθηση.

Χρειάστηκαν τουλάχιστον 7 απόπειρες παρενόχλησης και βιασμού σε βάρος γυναικών στην «καρδιά» της Αθήνας, συστηματική παραβίαση περιοριστικών όρων επί σχεδόν 4 μήνες και επτά συλλήψεις, προκειμένου ο σεσημασμένος επίδοξος βιαστής, που ουδέποτε χαρακτηρίστηκε καταζητούμενος, να θεωρηθεί επικίνδυνος από τις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές, και αυτό δείχνει το πόσο ανεύθυνα κινήθηκαν ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί, σε βάρος της ασφάλειας και της ζωής πολιτών. 

Οι Αρχές μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να υποδέχονται γυναίκες που είχαν δεχθεί παρενόχληση, με τον αριθμό των καταγγελιών να αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις.

«Ηθελα να κάνω σεξ. Οταν βγω, θα βρω άλλες. Αφού δεν με πιάνατε, συνέχιζα» είπε κυνικά και ψυχρά ο δράστης που με ευθύνη της δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Ο άνδρας από τη Συρία παρέμενε άεργος μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Αύγουστο και είχε ως μοναδική πηγή εσόδων μόνο τις παράνομες δραστηριότητες στις οποίες είχε επιδοθεί.

Απόπειρες βιασμών, κλοπές, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, σωματική βλάβη, εξύβριση, απόπειρα εμπρησμού, ψευδής κατάθεση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας είναι μερικές από τις κατηγορίες με τις οποίες είχε βρεθεί αντιμέτωπος τα τελευταία τρία χρόνια, κατά τα οποία συνελήφθη συνολικά επτά φορές και η δικαιοσύνη εάν δυνατόν τον άφηνε ελεύθερο.

Μάλιστα, κατά την τελευταία σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή, ο εγκληματικά ανεύθυνος εισαγγελέας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος και να μην προφυλακιστεί, παρά το γεγονός ότι ο 22χρονος παραβίασε τους περιοριστικούς του όρους, διέπραξε αδίκημα, ενώ βρίσκεται παράνομα στη χώρα, καθώς η άδεια διαμονής είχε λήξει από την 1η Απριλίου του 2021.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου