Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Πέθανε η 16χρονη που έγινε πειραματόζωο στα χέρια ναρκεμπόρων

 


Η 16χρονη νοσηλεύτονταν στην εντατική διασωληνωμένη σε κωματώδη κατάσταση για 16η ημέρα. 

Στις 6 Νοεμβρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα χωρίς τις αισθήσεις της σε νοσοκομείο της Αττικής, έπειτα από κατανάλωση κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών που της χορήγησε σπείρα διακινητών σε μονοκατοικία της γειτονιάς της, όπου είχε βρεθεί με φίλη της.

Οπως έγινε γνωστό, η φίλη της 16χρονης ήταν εκείνη που κάλεσε το ασθενοφόρο όταν διαπίστωσε ότι η ανήλικη, αφού έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών – κάνναβης και «σίσα» –, είχε χάσει τον σφυγμό της και αιμορραγούσε από τη μύτη.

Το ΕΚΑΒ ενημέρωσε στη συνέχεια την ΕΛ.ΑΣ. για την κατάσταση της 16χρονης και τις συνθήκες υπό τις οποίες διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να την κρατήσει στη ζωή χρειάστηκε να προχωρήσει σε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Αμεσα ξεκίνησε έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η οποία κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου, στην εξάρθρωση της σπείρας των διακινητών που φέρεται να ευθύνεται για τη χορήγηση της νοθευμένης ηρωίνης στη 16χρονη στο εν λόγω σπίτι στον Βύρωνα.

Εξι άτομα, εκ των οποίων τα δύο ανήλικα, συνελήφθησαν ως μέλη συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά με την κατηγορία – κατά περίπτωση – της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και (οι δύο εξ αυτών) για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 5 από τα 6 μέλη του κυκλώματος δήλωσαν την Παρασκευή ότι αρνούνται, λόγω της αποχής των δικηγόρων, να απολογηθούν χωρίς συνήγορο, ενώ το 6ο μέλος, μία ανήλικη γεννημένη το 2007, απολογήθηκε και, στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς φαίνεται να είχε τη μικρότερη εμπλοκή και ήταν και η ίδια χρήστρια.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου