Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Ακροαριστεροί βανδάλισαν τοιχογραφία για τα βασανιστήρια των Εβραίων

 



Μίσος για τους Εβραίους έχουν μόνο τα άκρα, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί ναζιστές.

Εδώ όμως το μίσος δείχνει ακροαριστερούς αφού αποκαλούν ναζί τους Εβραίους, ποιους τους Εβραίους που έχουν πληρώσει με αίμα και εκατομμύρια νεκρούς τους ναζί.

Η ακροαριστερά που έχει γίνει πιο επικίνδυνη από την ακροδεξιά, είναι υπέρ των τρομοκρατών όπου και εάν βρίσκονται, έτσι είναι και υπέρ των τρομοκρατών της Χαμάς, οπότε και κατά των Εβραίων θυμάτων τους. 





Στόχος λοιπόν ξεκάθαρα για εμάς ακροαριστερών έγινε για ακόμα μια φορά το mural (τοιχογραφία) για τα δεινά των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Καλού, στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και αυτό δείχνει ακροαριστερά, καθώς και αντισημιτικά συνθήματα σε όλο το μήκος του mural, ενώ μουτζούρωσαν την τοιχογραφία.

"Free Gaza", "Free Palestine" και "Εβραίοι=Ναζί" έγραψαν ακρτοαριστεροί, φυσικά με μαύρο χρώμα πάνω στην τοιχογραφία με θεματική τη συμβολική ιστορία ενός μικρού παιδιού εβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν η τοιχογραφία είχε γίνει ξανά στόχος βανδαλισμού αυτή την φορά από ακροδεξιούς, οι οποίοι είχαν ζωγραφίσει φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα, κατά των Εβραίων, τώρα οι ακροαριστεροί αναφέρουν τους Εβραίους ναζί.



Η ανακοίνωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας η οποία καταδικάζει τον βανδαλισμό:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία του Ελληνικού Εβραϊσμού για τις εκδηλώσεις αντισημιτισμού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες ως επακόλουθο του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Τόσο τα γκράφιτι στην τοιχογραφία για το Ολοκαύτωμα, που βρίσκεται στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κατάστημα Έλληνα Εβραίου, προκαλούν αποτροπιασμό. Η εποχή της ανοχής στον αντισημιτισμό έχει περάσει οριστικά και, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρώπη, οι ελεύθερες φωνές μπορούν να επιτρέψουν την επιστροφή των πογκρόμ σε βάρος των Εβραίων».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου