Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Επεκτείνεται το πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού σε όλη την Ελλάδα

 



  • Η πρώτη φάση του προγράμματος λειτουργεί στην Περιφέρεια Αττικής συνεχίζοντας να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μας με τελικό στόχο τους 1.000 ωφελούμενους.
  • Η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του προγράμματος, σηματοδοτεί την επέκταση του θεσμού σε όλη την Ελλάδα καθώς οι ωφελούμενοι που κληρώθηκαν στην ηλεκτρονική κλήρωση της προηγούμενης εβδομάδας έφθασαν τους 1.250, αντί για 1.000 όπως προβλεπόταν, χάρη στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.
  • Το πρόγραμμα αφορά άτομα ηλικίας 16 έως 65 ετών, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67% και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνολικού ύψους 41 εκατ. ευρώ. Η επιλογή των δικαιούχων πραγματοποιείται με τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης βάσει αλγορίθμου.

Η ανεξάρτητη διαβίωση για άτομα με αναπηρία είναι μία δέσμευση που έγινε πράξη και μέσω του θεσμού του προσωπικού βοηθού, μιας δωρεάν υπηρεσίας που το κράτος παρέχει προκειμένου άτομα με αναπηρία να εξασφαλίσουν τη κοινωνική τους αυτονομία και την ενεργή και ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής δραστηριότητας. Βασική δέσμευση της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού είναι πως κανένας συμπολίτης μας δεν μένει πίσω και ειδικά εκείνοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου