Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Προτεραιότητα η πάταξη της φοροδιαφυγής

 



«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο αύξησης των φορολογικών συντελεστών» τόνισε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας τη σεναριολογία για φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες, που επιχειρεί να πυροδοτήσει η αντιπολίτευση, παρά τη διευκρινιστική δήλωση του Υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

  • «Πρόθεσή μας είναι να ρίξουμε τους φορολογικούς συντελεστές και όχι να τους ανεβάσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, κλείνοντας το θέμα και παρέπεμψε στη διευκρινιστική δήλωση του κ. Θεοχάρη. Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά η προσπάθεια αυτή συνδέεται με νέα εργαλεία για την περιστολή της και όχι με αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
  • Νωρίτερα ο Υφυπουργός Οικονομικών Χ. Θεοχάρης με δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών, καθώς και ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής στο καθεστώς των κοινωνικών επιδομάτων ή των κριτηρίων βάσει των οποίων αυτά αποδίδονται στους ελεύθερους επαγγελματίες». Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες (επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών, τροποποιήσεις στη φορολογία, εντατικοποίηση ελέγχων κ.λπ.) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».
  • Δεν υπάρχει υγιής και παραγωγική οικονομία όταν την «πριονίζει» ύπουλα η φοροδιαφυγή επισήμανε ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ στη Βουλή.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου