Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Μητσοτάκης : Η Νέα Δημοκρατία η μόνη παράταξη που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου


 

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή:

  • Και, πράγματι, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μέσα σε τρεις μήνες οι δεσμεύσεις μας ήδη γίνονται πραγματικότητα. Επτά νομοσχέδια έχουν ήδη ψηφιστεί
    • Θυμίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους και ζουν στο εξωτερικό μπορούν πια να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους χωρίς κανέναν περιορισμό.
    • Με το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, ανάμεσα στα άλλα, αυξάνονται οι μισθοί σχεδόν 700.000 δημοσίων υπαλλήλων για πρώτη φορά -αυξάνονται σημαντικά- ύστερα από 14 χρόνια. Εξακολουθούν φυσικά οι αυξήσεις των συνταξιούχων από 1/1/24, πλαισιωμένες βέβαια και από πρόσθετες φοροελαφρύνσεις, ενώ τον Απρίλιο του επόμενου έτους θα πάρει σειρά και η τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού.
    • Στην απασχόληση εισάγονται τομές σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με το νομοσχέδιο το οποίο πρόσφατα ψηφίστηκε. Οι εργαζόμενοι τώρα μπορούν να αυξάνουν τα έσοδά τους με μια δεύτερη δουλειά, ταυτόχρονα όμως με πλήρη προστασία των δικαιωμάτων τους. Ενώ αυτό θα ισχύει και για τους συνταξιούχους, οι οποίοι θα μπορούν να εργάζονται πλέον χωρίς να βλέπουν τη σύνταξή τους να περικόπτεται κατά 30%.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν μόνιμες και σταθερές αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα.

  • Θα έλεγε κανείς ότι οι κύκλοι του χρόνου μάς θέλουν να ζυγίζουμε τις ικανότητές μας. Με δοκιμασίες στην αρχή κάθε τετραετίας, που τελικά εξελίσσονται σε επιτυχίες πριν το τέλος της. Έτσι, να θυμίσω, έγινε το 2020 με τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο και διαδοχικά μετά με την πανδημία του κορονοϊού. Έτσι θα γίνει και τώρα: θα μετατρέψουμε κάθε δυσκολία σε ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι.
  • Παρά τα σύννεφα και τις δυσκολίες της επικαιρότητας, λοιπόν, ο εθνικός ορίζοντας παραμένει καθαρός και η Νέα Δημοκρατία η μόνη παράταξη που εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου προς αυτό. Πυξίδες μας είναι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αλλά και ο οδικός χάρτης για το 2024 που παρουσίασα πριν από λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη. Ένα σχέδιο το οποίο κινείται ουσιαστικά σε δύο επίπεδα:
    • πρώτο και πολύ επίκαιρο, αυτό της ανάσχεσης της ακρίβειας -όπως είπα- με πάγιες αυξήσεις, αλλά και με στοχευμένες κινήσεις υπέρ των πιο ευάλωτων.
    • Δεύτερο και σημαντικότερο, με ορίζοντα τετραετίας, εκείνο της υπέρβασης των μεγάλων παθογενειών του κράτους, με μεταρρυθμίσεις, που θα κάνουν καλύτερη την πραγματικότητα και την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων.
  • Έχοντας απέναντί μας όχι τόσο τους πολιτικούς μας αντιπάλους, οι οποίοι ακόμα και τώρα είναι σαφές ότι αναζητούν βηματισμό. Απέναντί μας είναι τα προβλήματα, είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι και ο χειρότερος και ο πιο δύσκολος αντίπαλος.
  • Θα έχει πράγματι ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει έναν νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές. Όπως και πώς θα οικοδομηθεί με τα ίδια σαθρά υλικά από τα οποία μόλις κατέρρευσε. Σε κάθε περίπτωση, ο δημοκρατικός διάλογος περιμένει και τη δική του συμμετοχή, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, τη συμμετοχή του νέου του αρχηγού. Όχι με συνθήματα αλλά με επιχειρήματα, με συγκεκριμένο σχέδιο και όχι απλά ποθώντας την εξουσία. Και με την κοινωνία κυρίως να απαιτεί χειροπιαστά αποτελέσματα, αντί για μια δημαγωγία με καινούργιες λέξεις. Μόνο ο καιρός θα δείξει, φίλες και φίλοι, αν η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να απαγκιστρωθεί από τον κακό της εαυτό ή αν θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτόν.
  • Εμείς, όπως είπα, ελάχιστα θα ασχοληθούμε με αυτούς. Στρεφόμαστε σε άλλες αναμετρήσεις, με πρώτες τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε λίγες μέρες από τώρα. Καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα. Αναφέρομαι, προφανώς, στις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι πολίτες για Περιφερειάρχες, αλλά και τις επιλογές που θα κάνουν στους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας, όπου η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει ξεκάθαρη πολιτική στήριξη. Ναι, είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση. Είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί.

 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου