Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Προκλητική η Ράνια τζίμα προσπαθούσε να υποβαθμίσει με ψέματα τα 2,250 δις που πήρε η χώρα - Την ανέλαβε ο Πρετεντέρης

 



Δεν είναι η πρώτη φορά που η υποτίθεται "ανεξάρτητη" δημοσιογράφος του Mega Ράνια Τζίμα προκαλεί κάνοντας αντιπολίτευση με ψέματα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και ζηλεύει φαίνεται την τύχη της Πόπης Τσαπανίδου.

Η δημοσιογράφος προσπάθησε να πει τα δικά της που δεν στοιχειοθετούνται με τίποτα και ήταν ξεκάθαρα γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, για να υποβαθμίσει την βοήθεια που έλαβε η χώρα μας.

Η αντιπαράθεση που είχαν on air στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA Γεγονότα η Ράνια Τζίμα και ο Γιάννης Πρετεντέρης, δείχνει το πώς λειτουργεί η καθόλου ανεξάρτητη δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Δείτε τον διάλογο που ακολούθησε:


Πρετεντέρης: «Εντάξει, ο καθένας μπορεί να θεωρεί ότι θέλει για τον εαυτό του και είναι δικαίωμα του. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Αυτή τη στιγμή, σήμερα, πήραμε την μεγαλύτερη βοήθεια που έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για φυσικές καταστροφές. Λέμε 2.250 δις συν άλλα 300 του χρόνου που υποσχέθηκε η κα. Φον Ντερ Λάιεν»

Τζίμα: «Πάντως δεν είναι 2,250 συγγνώμη. Είναι 250 εκατομμύρια από τα προηγούμενα ΕΣΠΑ».

Πρετεντέρης: Όπως και να το μετρήσεις τόσο βγαίνει, Ράνια.

Τζίμα: Μισό λεπτάκι. Αυτά είναι τα καινούργια χρήματα. Πραγματικά, καινούργια. Είναι 650 και 400 από το κονδύλι των φυσικών καταστροφών. Το 1,6 είναι από τα ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, χρήματα που θα πήγαιναν αλλού. Δικά μας χρήματα που θα τα παίρναμε.

Πρετεντέρης: Όχι, όχι. Δεν είναι από αυτά.

Τζίμα: Ε, πώς δεν είναι;

Πρετεντέρης: Όχι, είναι πρόσθετα χρήματα τα οποία παίρνουμε.

Τζίμα: Δεν είναι πρόσθετα.

Πρετεντέρης: Λοιπόν, είναι πρόσθετα και είναι 2,250. Θα κάτσουμε τώρα να μετράμε…

Τζίμα: Δεν είναι 2,250!

Πρετεντέρης: Ε, αφού είναι; Τι να κάνουμε τώρα;

Τζίμα: Είναι 650 εκατομμύρια καινούργια χρήματα καθαρά. Τα υπόλοιπα είναι χρήματα που θα έφταναν στη χώρα και μάλιστα ουσιαστικά θα πήγαιναν σε άλλες επενδύσεις, σε άλλες υποδομές, σε άλλα αναπτυξιακά έργα και τώρα δεν θα μπορέσουν να πάνε.

Πρετεντέρης: «Πολύ ωραία, αυτή τη στιγμή απομυζούμε την χώρα. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Άρα έχουμε 2,250 για να μοιράσουμε. Αυτά τα 2,250 δεν μπορεί να είναι υπόθεση ούτε ενός υπουργού ούτε μιας κυβέρνησης. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, χρειάζεται ο πρωθυπουργός ένα όργανο που θα διαχειριστεί όλη αυτή την διαδικασία ανασυγκρότησης».

Τζίμα: Άρα, Γιάννη, αυτό που λες είναι ότι χρειάζεται μια διακομματική συναίνεση;

Πρετεντέρης: «Αν δεν με αφήσεις να το πω, δεν θα το πω. Λέω λοιπόν: Δεν είναι υπόθεση μιας κυβέρνησης μόνο. Είναι μια ολόκληρη περιοχή που πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Χρειάζεται τοπική αυτοδιοίκηση, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και προφανώς υπουργοί και κυβέρνησης. Είναι πολλά τα λεφτά και είναι και μία η ευκαιρία. Δεν θα μας τα ξαναδώσουν του χρόνου. Άρα εάν ο πρωθυπουργός σκέφτεται να ανασυγφκροτήσει την κυβέρνησή του όχι να επεκτείνει άλλες αρμοδιότητες όσο να συγκεντρώσει αρμοδιότητες όπως κάνουμε πάντα στις περιοχές που πλήττονται από καταστροφές. Αυτό.

Τζίμα: Για να επιμείνω όμως λιγάκι σε αυτό που είπες. Λες ότι αυτό δεν είναι καν ζήτημα μιας κυβέρνησης. Θεωρείς ότι εκεί ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ανοίξει έναν διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα; Χρειάζεται μια διακομματική συναίνεση;

Πρετεντέρης: Μα δεν είπα τώρα; Ρε συ Ράνια, με ρώτησες και σου απάντησα! Είναι θέμα της αυτοδιοίκησης, είναι θέμα της περιφέρειας, είναι θέμα της κυβέρνησης, ας πούμε και των άλλων κοινωνικών παραγόντων. Ούτε υπονόησα κανείς να ανοίξει τίποτα, ούτε να κάνει κάτι η κυβέρνηση».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου