Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Η σημασία της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Άγκυρα στις 5 Σεπτεμβρίου


 

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Άγκυρα πραγματοποιείται σε συνέχεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον περασμένο Ιούλιο.

Πρόκειται να συζητηθούν η προετοιμασία της σχεδιαζόμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αλλά και η διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο τέλος του έτους, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έθεσαν οι δύο ηγέτες σχετικά με την αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών.

Όλες αυτές οι επαφές πραγματοποιούνται σε ένα πλαίσιο που βρίσκει τη χώρα μας ενισχυμένη διεθνώς. Σε αυτό συνηγορούν η επιτυχής συνάντηση, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η “Διακήρυξη της Αθήνας”, καθώς και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ινδίας Ναντέρα Μόντι, της 5ης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου