Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Κανένας ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς υγειονομική περίθαλψη

 


Ο  ΣΥΡΙΖΑ με χθεσινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Πόπης Τσαπανίδου συνέχισε τα fake news επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς ότι μένουν χωρίς περίθαλψη ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω οφειλών στον ΕΦΚΑ. Επαναλαμβάνουμε ότι κάτι τέτοιο είναι ψευδές. Η αλήθεια είναι ότι  όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, λόγω χρεών, δεν μένουν ακάλυπτοι. Εξακολουθούν να έχουν πλήρη πρόσβαση σε συνταγογράφηση, πλήρη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας του Ε.Σ.Υ.. Δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.

  • Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2022, ψήφισε την ευνοϊκή ρύθμιση της Κυβέρνησης για την χορήγηση ασφαλιστικής και υγειονομικής κάλυψης των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών. Η ρύθμιση προέβλεπε παράταση τριών μηνών (έως τέλη Μαΐου) και ελάχιστη χαμηλή εξόφληση οφειλών- όχι του συνόλου των οφειλών-  προκειμένου να εξασφαλιστεί ασφαλιστική ικανότητα.
  • Ακριβώς το ίδιο μέτρο  ανανεώθηκε και φέτος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή απείχε -για άλλους λόγους-  από τη Βουλή δεν το ψήφισε. Να ξαναθυμίσουμε ότι η προηγούμενη ρύθμιση που υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ αυστηρότερη καθώς προέβλεπε πλήρη και όχι μερική εξόφληση οφειλών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου