Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Η ενίσχυση του κύρους και της αυτοπεποίθησης της χώρας πρέπει να συνεχιστεί




Από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στα Νέα Μουδανιά:

  • Θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο λεπτό της προεκλογικής περιόδου να συναντούμε πολίτες, να εξηγούμε με απλά λόγια γιατί είναι σημαντικό η χώρα να έχει την Κυριακή μια σταθερή κυβέρνηση, με μία αυτοδυναμία η οποία να είναι άνετη, να είναι λειτουργική και να μπορούμε ακριβώς να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει στον ελληνικό λαό
  • Η σταθερότητα έχει σημασία και για ένα λόγο ακόμα, φίλες και φίλοι. Για την ανάγκη να υπάρχει ένα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας που θα χειριστεί τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις.
    • Το λέω αυτό διότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι είμαστε σε μία δύσκολη και σύνθετη γειτονιά. Στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού και τη στήριξη του ελληνικού λαού, γιατί ακριβώς ίσως αυτό που με κάνει πιο περήφανο, φίλες και φίλοι, είναι όταν πηγαίνω στο εξωτερικό και βλέπουμε πια ότι η εικόνα της πατρίδας μας έχει αλλάξει.
    • Η Ελλάδα μετράει, η Ελλάδα μπορεί να στέκεται ως ισότιμος Ευρωπαίος εταίρος, να διεκδικεί στην Ευρώπη αναπτυξιακούς πόρους και όχι μνημόνια για να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες.
    • Αυτή ακριβώς η ενίσχυση του κύρους και της αυτοπεποίθησης της χώρας πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα με μία υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική στα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα, με μία πολιτική η οποία θα αναδεικνύει το ρόλο της πατρίδας μας ως παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου