Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ανδρέας Δρυμιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει

 


 Άνοδο των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Ανδρέας Δρυμιώτης ο οποίος μιλώντας στο euronews αναλύει και τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα υπέστη εκλογική συντριβή. 

«Τέσσερα χρόνια δεν έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος που έχασε το 2019 και από τότε δεν άλλαξε τίποτα» τονίζει ο κ. Δρυμιώτης.

Δηλώνει επίσης ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλετε κυρίως στο αφήγημά του, που επικεντρώθηκε στην καταστροφολογία εμφανίζοντας τον Αλεξη Τσίπρα να διεκδικεί την αρνητική ψήφο την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους για την επόμενη ημέρα.

 « Η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης είχαν ένα αφήγημα που έλεγε ψηφίστε με να συνεχίσω το πρόγραμμά μου με όλα τα λάθη που έχω κάνει. Οι άλλοι δύο τι έλεγαν; Ψηφίστε μας να φύγει ο Μητσοτάκης κι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει γίνει. Και μετά; Δηλαδή ο κόσμος δεν θέλει άρνηση. Θέλει θέση. Η άρνηση σημαίνει αβεβαιότητα. Τέσσερα χρόνια δεν έχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος που έχασε το 2019 και από τότε δεν άλλαξε τίποτα. Τα πρόσωπα είναι τα ίδια, υπάρχουν οι τοξικοί, όπως ο Πολάκης. Ούτε αυτούς δεν μπόρεσε να διώξει για να προβάλει ένα καινούργιο αφήγημα», αναφέρει και μιλά και για την απλή αναλογική.

Όπως σημειώνει ο κόσμος δεν καταψήφισε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την απλή αναλογική, «την ταλαιπωρία της απλής αναλογικής». Μάλιστα τονίζει ότι η απλή αναλογική λειτούργησε αρνητικά για τον εισηγήτή της, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μετά την ήττα, την αποκήρυξε. «Αυτό είναι άλλο τρελό. Την ψήφισε σαν στρατηγικό πλεονέκτημα και τώρα την αποκηρύσσει. Αυτά δεν αρέσουν στον κόσμο», επισημαίνει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου