Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Η εκλογή Ερντογάν ένας ακόμα λόγος να έχει η Ελλάδα σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση


 

Το καθεστώς Ερντογάν είναι εδώ, απειλητικός και επικίνδυνος για όλη την υφήλιο και κυρίως για την Ελλάδα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ερντογάν έλεγε ευθέως ότι προτιμά τον Τσίπρα από τον Μητσοτάκη για κυβέρνηση στην Ελλάδα, γιατί απλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι εύκολος και μπορεί να ξεπουλήσει εύκολα, δεν ξέρει από διπλωματία, τον είχε και τον έχει ο Ερντογάν.

Όπως έχουν δείξει άλλωστε και με δηλώσεις τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εύκολα μπορούν να ξεπουλήσουν στην Τουρκία με σχέδιο τις Πρέσπες κάποια νησιά μας για να τα έχουν καλά με τον Ερντογάν.

Ο Μητσοτάκης αντίθετα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, που ο Ερντογάν δεν μπορεί να τον κάνει καλά, έχει οχυρώσει την άμυνα και τα σύνορα της Ελλάδας. Η αναμφισβήτητη ικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, είναι η διπλωματία και οι σχέσεις πλέον της Ελλάδας με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και αυτό έχει εκθέσει πολλές φορές την Τουρκία που δεν μπορεί να αντιδράσει στην Ελλάδα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει πλέον την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει αυτή τη γραμμή, την χρειάζεται όμως η Δύση ως στρατηγική οντότητα και το ΝΑΤΟ, κάτι που γνωρίζει 21 ο Ερντογάν επικαλούμενος τη γεωγραφική της θέση.

Το πρόβλημα της ιδιορρυθμίας και του εξαιρετισμού της Τουρκίας απασχολεί πολύ την Αμερική, την Ευρώπη, τη Δύση εδώ και δεκαετίες, όμως με αυτά και με εκείνα υπάρχει η Τουρκία μέσα στο ΝΑΤΟ, με όλες τις ιδιαιτερότητες της.

Η Ελλάδα με σοβαρή κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μία εξαιρετική διπλωματική στρατηγική και την αμερικανική κυβέρνηση μαζί της, τον Πρόεδρο, το Κογκρέσο, έχει μαζί την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τη διεθνή κοινότητα, οπότε δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τον Ερντογάν.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου