Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης : «Τηρήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θέτουμε το έργο μας στην κρίση των πολιτών»

 


O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε το μεσημέρι στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα Ιόνια Νησιά του 2030, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 260 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Σε αντίθεση με άλλα σχέδια τα οποία ενδεχομένως να σας είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν, η ειδοποιός διαφορά αυτής της προσπάθειας έγκειται στο γεγονός ότι εδώ έχουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, φορείς υλοποίησης και κυρίως χρηματοδότηση. Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από πολλούς και διαφορετικούς χρηματοδοτικούς πόρους. Διότι βέβαια, για να μπορεί κανείς να υλοποιεί τέτοιες μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές πολιτικές χρειάζεται χρηματοδοτικά εργαλεία. Και θα ήθελα, ξεκινώντας, να επισημάνω ότι αυτή η Κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία πραγματικά είναι πρωτοφανή για τα δεδομένα τουλάχιστον της μεταπολιτευτικής διακυβέρνησης της χώρας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά τα έργα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «σημαντικότατες επενδύσεις που δρομολογούνται σε πολύ αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν», ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου: «το πόσο δυναμική είναι η πόλη, το πόσο χαμογελαστός ήταν ο κόσμος ο οποίος ήρθε, το πόσα ρεκόρ έσπασε η Κέρκυρα φέτος το Πάσχα, φαντάζομαι ότι θα το αντιλήφθηκε και ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, ο οποίος ήρθε εδώ. Κατά τα άλλα είχε προβλέψει ένα μαύρο Πάσχα, το τελευταίο φτωχικό τραπέζι. Φαντάζομαι ότι εδώ είδε βασικά χαμογελαστά και ευχαριστημένα πρόσωπα. Και αν κρίνω τουλάχιστον από τις αντιδράσεις των επαγγελματιών με τους οποίους μίλησα σήμερα, υπάρχει μία μεγάλη ικανοποίηση για το πώς πήγε το Πάσχα συνολικά στην Κέρκυρα, αλλά και για το πώς πηγαίνει και ο τουρισμός συνολικά».

«Ανοίγω παρένθεση, το “Maestro”, το οποίο κάνει μία καταπληκτική διαφήμιση συνολικά στην Ελλάδα, στα Ιόνια, όχι μόνο θα έλεγα στους Παξούς, είναι μια σειρά η οποία επωφελήθηκε από χρηματοδοτικό εργαλείο αυτής της Κυβέρνησης. Σκεφτείτε όμως, πόσες φορές παίρνουμε πίσω τα χρήματά μας από τη διαφήμιση η οποία γίνεται από τα δεκάδες εκατομμύρια, εκατοντάδες εκατομμύρια ενδεχομένως, των συνδρομητών της πλατφόρμας αυτής που θα δουν αυτή τη σειρά και νομίζω ότι θα γοητευθούν επαρκώς και θα θέλουν να επισκεφτούν τα Ιόνια νησιά με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα», πρόσθεσε.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου