Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Μπράβοι και απατεώνες εξαπατούσαν και τρομοκρατούσαν τα θύματα τους

 


54 είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υποθέσεις που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής σχετικά με τη δράση της συμμορίας που διέπραττε απάτες και εκβιάσεις, με τη βοήθεια τουλάχιστον πέντε αστυνομικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ ερευνώνται ακόμα 35 περιπτώσεις.

Οι τρεις από τους αστυνομικούς υπηρετούν στη ΔΙ.ΑΣ., ένας σε υπηρεσία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από τις παρακολουθήσεις και τις άρσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών φέρεται να προέκυψε για τον πέμπτο, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία γραφείου τμήματος, πως ήταν παρών σε εκβιασμό.

Τα μέλη του κυκλώματος, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών -τα αποτελέσματα της οποίας βρίσκονται στις εισαγγελικές αρχές από τις 12 Απριλίου-, εντόπιζαν και «ψάρευαν» τα θύματά τους (ανάμεσά τους επιχειρηματίες) μέσα από καζίνο, τους υπόσχονταν κερδοφόρες επενδύσεις και τους ζητούσαν χρήματα, τα οποία υποτίθεται ότι θα πολλαπλασίαζαν.

Αυτά τα χρήματα στη συνέχεια «έκαναν φτερά» και όταν αντιδρούσαν τα άτομα που είχαν δώσει τα λεφτά τους, τότε τους επισκέπτονταν μπράβοι.

Μάλιστα, κάποια από τα θύματα φέρονται να είχαν στείλει και οι ίδιοι με τη σειρά τους μπράβους σε μια προσπάθεια να πάρουν πίσω τα χρήματα που είχαν χάσει.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, πρόκειται για κύκλωμα μπράβων με έδρα τον Πειραιά το οποίο έχει απασχολήσει και πάλι τις Αρχές.

Πρόκειται για μια ογκώδη δικογραφία, στην οποία έχουν συμπεριληφθεί καταθέσεις, βίντεο από τη δράση των μπράβων τη στιγμή που μπαίνουν σε καταστήματα θυμάτων και προκαλούν φθορές, μηνύματα και συνομιλίες που έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες που είχαν φτάσει το 2019 στην Ασφάλεια Ιωαννίνων για άτομα τα οποία φέρονται να ήταν θύματα των... δήθεν επενδύσεων.

Μετά από έρευνα διαβιβάστηκαν τα στοιχεία στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε την έρευνα από τη Δίωξη Εκβιαστών, διαπιστώνοντας ότι εμπλέκονται και άτομα που σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου