Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Νέα ξεφτίλα Τσίπρα, έστησε πολίτη με χρέη στον ΕΦΚΑ να κάνει τον αγανακτισμένο

 



Δεν του έχει κάτσει ένας στημένος που να μην ξεφτιλιστεί ο ίδιος και ο Τσίπρας μαζί του.

Η προσπάθειά του Αλέξη Τσίπρα να δημιουργήσει εντυπώσεις σε σχέση με τις συντάξεις, του ήρθε στην μούρη αντιμετωποίζοντας νέα ξεφτίλα για την φερεγγυότητα του.

Σε ανάρτηση βίντεο από την επίσκεψή του στη Χίο, που έκανε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται ένας ηλικιωμένος να του διαμαρτύρεται λέγοντας πως από το 2019 δεν μπορεί να πάρει σύνταξη, ενώ όπως λέει δεν χρωστάει πουθενά. «Σταματώ να είμαι Νεοδημοκράτης. Από το 1971 ταξιδεύω, βγήκα το ’19 στην σύνταξη, κανένας δεν μου δίνει την σύνταξη, πληρωμένα όλα, σε καμία ασφάλεια», ακούγεται να λέει ο άνδρας.

Το υπουργείο Εργασίας το έψαξε, και τελικά, «o συνταξιούχος στη Χίο που χρησιμοποίησε ο κ Τσίπρας για να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων – προσπαθούσε υποτίθεται να πάρει σύνταξη και το 2019 – αποδείχθηκε τελικά ότι χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ- δηλαδή πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο και άρα θα ήταν παράνομο να πάρει σύνταξη».

«Δεν ξέρω τη δική σου περίπτωση ποια είναι, αλλά το ελληνικό Δημόσιο μας λέει ότι έχει κάνει ψηφιοποίηση στα πάντα, και είμαστε ανίκανοι να δώσουμε συντάξεις στους ανθρώπους. Όταν ήμασταν εμείς, παραλάβαμε 350.000 εκκρεμείς συντάξεις. Τις μειώσαμε στο 70%, γιατί προσλάβαμε 1.000 νέα παιδιά να ασχολούνται με αυτό το θέμα. ήρθαν λοιπόν αυτοί και τους απέλυσαν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να ξέρει ότι ξεφτιλίζεται για ακόμα μία φορά.

Η απάντηση ήρθε από τον Εργασία και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, κάνοντας λόγο για απύθμενο θράσος Τσίπρα. “Με τερατώδη ψέματα, προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ! Επιχειρεί όχι μόνο να το αγνοήσει, αλλά να παραστήσει κιόλας ότι το πρόβλημα δήθεν επιδεινώθηκε, όταν μεταξύ των άλλων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους από 487 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο 2023! Μόνο μια λέξη ταιριάζει: ντροπή!», σημειώνει. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου