Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Την Δευτέρα ο Καραμανλής στην βουλή και δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Σπίρτζης


 

Μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η συνεδρίαση αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 11 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι είναι προφανώς, όπως ανέφερε χθες και στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι και αυτή, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από όσες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Η ΝΔ υπέβαλε αίτημα σύγκλησης της επιτροπής προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία των έργων στο σιδηρόδρομο, αλλά και για τη σύμβαση 717, οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και τον ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Αν και έκανε τα πάντα για να αποφύγει την εξέταση Σπίρτζη ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν του βγήκε και την Δευτέρα θα απολογηθεί και ο ίδιος για τις ευθύνες του.

Είναι βέβαιο ότι εκτός από τις ευθύνες Καραμανλή, οι ευθύνες του Σπίρτζη θα οδηγήσουν και σε άλλους υπεύθυνους κουμπάρους και μη που θα αντιμετωπίσουν και αυτοί τις ευθύνες τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου