Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Η ίδια εισαγγελέας που θέλει απαλλαγή Νίκου Παππά θέλει προκαλώντας και απαλλαγή Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη

 


Ζήτησε πρώτα την απαλλαγή Νίκου Παππά και τώρα ζητάει την απαλλαγή τόσο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όσο και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, από όλες τις κατηγορίες η Όλγα Σμυρλή εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών προκαλώντας την δικαιοσύνη και την κοινωνία.

Η εισαγγελική λειτουργός της έδρας θέλει να βγάλει λάδι παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους, όλους τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, και πρότεινε την απαλλαγή των δυο κατηγορουμένων από όλα τα αδικήματα που τους αποδόθηκαν με το παραπεμπτικό βούλευμα του αρμοδίου δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, η Όλγα Σμυρλή πρότεινε την απαλλαγή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας οι καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, από τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς (Ελένη Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργία Τσατάνη) δεν επιβεβαιώθηκαν από άλλα στοιχεία, ενώ οι μαρτυρίες τους κατά την εισαγγελέα, υπήρξαν αναξιόπιστες, αντιφατικές και αναληθείς.

Την ίδια στιγμή, η κυρία Σμυρλή, πρότεινε την απαλλαγή της πρώην Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη η οποία δικάζεται για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με την παράλειψη της να στείλει στη Βουλή αναφορές του ΚΙΝΑΛ για δύο πρώην υπουργούς Υγείας επί κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα τιμολόγησης φαρμάκων.

Μόνο πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί, και φυσικά οι προτάσεις της κυρίας Σμυρλή δεν σημαίνει και αθώωση των κατηγορουμένων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου