Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός που ξεπούλησε 11.000 μνημεία στο Υπερταμείο κουνάει με θράσος το δάχτυλο

 


Ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε του εμφάνιση προκειμένου να κάνει αντιπολίτευση το τερματίζει και προκαλεί τους Έλληνες και την ιστορία.

Μιλάμε για αυτόν που ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία με ευκολία και ξεπούλησε 11.000 μνημεία στο υπερταμείο. Αυτός λοιπόν ο πολιτικός απατεώνας, διαφωνεί με το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τη μετατροπή των πέντε μεγαλύτερων μουσείων μας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στο πρότυπο του Μουσείου της Ακρόπόλης. 

Υποστήριξε ο προκλητικός ότι «οι αρχαίοι θησαυροί της πατρίδας μας, δηλαδή η ιστορία μας και η ψυχή μας, έτσι γίνονται αντικείμενο εμπορίας και εκμετάλλευσης», καθώς οι «διορισμένες διοικήσεις τους από την κυβέρνηση θα τα διαχειρίζονται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια». Αποκάλεσε μάλιστα ο φαιδρός Τσίπρας τους χορηγούς, τα ιδρύματα και τους ευεργέτες των μουσείων μας που βοηθούν για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή τους ως «χυδαίο πολιτισμό» βγαλμένο από «το παρελθόν της παλαιοντολογίας της ελληνικής Δεξιάς».

Ο επικίνδυνος και ανεύθυνος Τσίπρας, έδειξε φοβικός, δηλώνοντας μέχρι και την αντίθεσή του με την «ίδρυση παραρτημάτων των μουσείων μας στο εξωτερικό», γιατί όπως ισχυρίσθηκε «θα μετατρέψει σε κανονικότητα τη μακροχρόνια ή ακόμα και μόνιμη εξαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς»!

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «καθεστώς πολιτικής βαρβαρότητας ιδρύουν αυτοί που ξεπουλάνε 11.000 μνημεία στο Υπερταμείο… Αυτοί που αδιαφόρησαν για τους ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι επιθυμούσαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη. Αυτοί που επί τεσσεράμισι ως πέντε χρόνια ήταν κυβέρνηση και δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την καλλιτεχνική εκπαίδευση». Παρέπεμψε τον κ. Τσίπρα στη δική του υπουργό Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, του ΣΥΡΙΖΑ, που στις 30 Ιανουαρίου του 2023 αναγνώρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να διευθετήσει το πρόβλημα της διαβάθμισης των πτυχίων αυτών. Υπογράμμισε ότι οι αμοιβές των καλλιτεχνών με Κοινή Υπουργική Απόφαση βασίζονται στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ 4354/2015. Δεν έχει θιγεί με το Π.Δ. κανένα εργασιακό δικαίωμά τους. Σε ό,τι αφορά τις χθεσινές «μεγαλειώδεις» κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον πολιτισμό που ήταν στους δρόμους κατά του νομοσχεδίου, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που απέργησαν ήταν το 15% των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού!

Θύμισε ότι και ο υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, είχε προαναγγείλει ότι «θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ανάλογη με το Μουσείο της Ακρόπολης και για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ώστε να αποκτήσει διοικητική αυτοτέλεια, να έχει Διοικητικό Συμβούλιο, να βρίσκει πόρους και χορηγούς, να έχει διευθυντή που θα μπορεί να διαχειριστεί τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, και ότι αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να επεκταθεί και σε τέσσερα πέντε μεγάλα μουσεία». Οπως και η επόμενη υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Ζορμπά, στα γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης το 2019, έλεγε ότι «το Μουσείο Ακρόπολης αποτελεί δημόσιο θεσμό», αλλά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα ακριβώς αντίθετα γιατί απλά του αρέσει να ξεφτιλίζεται.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου