Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Συνελήφθη ο αλλοδαπός δράστης που μαχαίρωσε τον 16χρονο στη Νέα Ιωνία

 


Συνελήφθη ο αλλοδαπός δράστης που μαχαίρωσε τον 16χρονο γιο του ιδιοκτήτη της καφετέριας στη Νέα Ιωνία,  μέσα στην οποία, το βράδυ της Τρίτης, έγινε η συμπλοκή ανάμεσα σε Αλβανούς κακοποιούς με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας 39χρονος θαμώνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας πρόκειται για έναν 15χρονο, αλλοδαπό, ο οποίος μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα πλησιάσαν απειλητικά τον 16χρονο και έναν 17χρονο φίλο του, στα Πατήσια, το απόγευμα της Δευτέρας και αφού τους κυνήγησαν, ο 15χρονος με ένα μαχαίρι τραυμάτισε τον 16χρονο στα πλευρά, την πλάτη και στο δεξί πόδι κλέβοντάς του, παράλληλα, το κινητό του τηλέφωνο.

Ο δράστης της παραλίγο δολοφονικής επίθεσης εντοπίστηκε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας όπου και συνελήφθη ενώ αρνήθηκε να δώσει τα δαχτυλικά του αποτυπώματα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-2-2023) στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 15χρονος αλλοδαπός, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για απείθεια.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 20-2-2023, ομάδα 5 αγνώστων ατόμων προσέγγισαν απειλητικά στην περιοχή των Πατησίων δύο ανήλικους, 16 και 17 ετών και τους επιτέθηκαν λεκτικά, με τους ανήλικους να προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο τρέχοντας.

Αφού οι δράστες τους κυνήγησαν, μετά από λίγο, ακινητοποίησαν το 16χρονο ημεδαπό και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου, ένας εκ των δραστών, τον τραυμάτισε στα πλευρά, την πλάτη, το δεξί κάτω άκρο και του αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 15χρονο αλλοδαπό ως δράστη της επίθεσης με το αιχμηρό αντικείμενο.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στη Ν. Φιλαδέλφεια και οδηγήθηκε στην ανωτέρω υπηρεσία, όπου αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κατηγορούμενου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ρουχισμός που έφερε κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων δραστών συνεχίζεται.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου