Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Μεγάλη επιτυχία για το North Evia-Samos Pass


 

Σημαντική στήριξη στο τουριστικό προϊόν της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, οι οποίες επλήγησαν σοβαρά από πρόσφατες φυσικές καταστροφές, παρείχε το καινοτόμο μέτρο North Evia-Samos Pass, το οποίο υλοποιήθηκε σε τέσσερις μηνιαίες φάσεις κατά το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου.


Υπενθυμίζεται ότι κάθε δικαιούχος που εντασσόταν στην εν λόγω δράση, αποκτούσε μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών, κατά τις διακοπές του στη Βόρεια Εύβοια ή τη Σάμο. Το ύψος της άυλης χρεωστικής κάρτας ανερχόταν σε 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και σε 300 ευρώ για τη Σάμο - πλην του Αυγούστου, οπότε τα αντίστοιχα ποσά διαμορφώθηκαν σε 100 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα.

Ειδικότερα, δαπανήθηκαν περισσότερα από 5,68 εκατ. ευρώ, 2,78 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και 2,9 εκατ. ευρώ για τη Σάμο. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε έξι εκατ. ευρώ (τρία εκατ. ευρώ για κάθε περιοχή), και προκειμένου να τον εξαντλήσουμε, μεταφέραμε τα μη δαπανηθέντα ποσά από τη μία φάση στις επόμενες - υπό τη μορφή επιπλέον άυλων χρεωστικών καρτών.

Συνολικά διατέθηκαν 39.185 κάρτες, 26.499 για τη Βόρεια Εύβοια και 12.686 για τη Σάμο, ενώ 33.377 δικαιούχοι προσέθεσαν την κάρτα τους στο ψηφιακό τους πορτοφόλι.

Επιπρόσθετα, ο αριθμός των επιτυχημένων συναλλαγών ανήλθε σε 169.501, με 1.330 επιχειρήσεις να δέχονται τουλάχιστον μία συναλλαγή με το Pass.

Αναφορικά με τις κατηγορίες δαπανών, το αρκετά μεγαλύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου