Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Χαμηλότερες από το μέσο όρο της Ε.Ε. οι τιμές για ρεύμα και φυσικό αέριο στην Ελλάδα

 



Χαμηλότερη από τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. ήταν η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την μηνιαία έρευνα HEPI για τις λιανικές τιμές του ηλεκτρικού σε χώρες της Ευρώπης. Την έρευνα διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και η εταιρεία Vaasa ETT.

Συγκεκριμένα η τελική τιμή στην Ελλάδα είναι 30,33 σεντς ανά κιλοβατώρα έναντι 31,74 σεντς που είναι ο μέσος όρος της Ε.Ε.. Με τα δεδομένα αυτά η Αθήνα (η έρευνα εξετάζει τις πρωτεύουσες των χωρών) κατατάσσεται στην 15η θέση μεταξύ των «27». Ακριβότερη πόλη ήταν οι Βρυξέλλες με 54,44 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ πάνω από την Αθήνα ήταν επίσης η Στοκχόλμη, το Λονδίνο, το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Ρώμη, η Κοπεγχάγη, η Βιέννη, το Ελσίνκι, η Λευκωσία, η Ρίγα, το Ταλίν και η Πράγα.

Στο φυσικό αέριο, το οικιακό τιμολόγιο στην Αθήνα διαμορφώνεται επίσης χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε. (13,33 σεντς έναντι 15,09). Ακριβότερη πρωτεύουσα ήταν η Στοκχόλμη με 30,02 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ πάνω από την Αθήνα ήταν επίσης το Λονδίνο, το Παρίσι, η Μαδρίτη, το Δουβλίνο, οι Βρυξέλλες, η Βέρνη, η Ρώμη, το Βερολίνο, η Λισαβόνα, η Κοπεγχάγη, η Πράγα, η Βιέννη και το  Άμστερνταμ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου