Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 του μετρό

 



Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Αθήνα μπαίνει στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει, αφού με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό προς το Ίλιον, μπαίνουν οι βάσεις για να αλλάξει ο συγκοινωνιακός χάρτης του Λεκανοπεδίου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 550 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 57 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή σε λιγότερο από 5 χρόνια. Με τη λειτουργία του αναμένεται να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας από τις δυτικές συνοικίες (από το Ίλιον στην Ομόνοια, σε περίπου 20 λεπτά) και καθημερινά αναμένεται να μετακινούνται τουλάχιστον 51.000 επιβάτες.

Στη σύμβαση περιλαμβάνεται, επίσης, η μελέτη και η κατασκευή ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, ο οποίος θα διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα και συνολική χωρητικότητα περίπου 150 ΙΧ οχημάτων, καθώς  και η κατασκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αμαξοστασίου στον Ελαιώνα.

Με την προκήρυξη του διαγωνισμού γίνεται  το κρίσιμο βήμα για να υλοποιηθεί ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος και θα προσφέρει σε πάνω από 50.000 επιπλέον συμπολίτες μας μετακινήσεις με ταχύτητα, ασφάλεια και οικονομικά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου