Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Προφυλακίστηκε ο απατεώνας προστατευόμενος μάρτυρας του ΣΥΡΙΖΑ

 


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης» για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών. Ο απατεώνας ήταν ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis που στήθηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, για να σπιλώσει πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, γνωστός ως Μάξιμος Σαράφης βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθεί μαζί με δύο άλλους κατηγορούμενους, για όσα του καταλογίζονται στην υπόθεση εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Ανακριτής και Εισαγγελέας, μετά από πολύωρη απολογητικά διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, έκριναν ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση πρέπει να προφυλακιστεί .

Αντίθετα για τους δύο συγκατηγορουμένους του Δεστεμπασίδη, που απολογήθηκαν μετά από αυτόν σήμερα, κρίθηκε ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για βαριές κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Στον Φ. Δεστεμπασίδη, αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια δρούσε ως εγκέφαλος ομάδας προσώπων που υποσχόμενοι άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως η οργάνωση προσέλκυε τα θύματα της πείθοντας τα, ότι θα εξασφάλιζε απευθείας δανειοδότηση από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία θα γινόταν, σε κάποιες περιπτώσεις, μέσω της ανύπαρκτης, κατά τη δικογραφία, εταιρείας «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι την οποία ο βασικός κατηγορούμενος εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Οι υποψήφιοι δανειολήπτες καλούνταν να καταβάλλουν μία σειρά ποσών για ασφαλίσεις, εγγυήσεις , νομιμοποιητικά έγγραφα κά που υποδείκνυαν τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου