Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ανήλικοι χτυπούσαν στο κεφάλι 16χρονο - Συνελήφθησαν και οι γονείς που τους έκανε εντύπωση γιατί πήρε έκταση η υπόθεση

 



Η ενσωμάτωση αλλοδαπών ανηλίκων μέσα σε ελληνικά σχολεία έχει δώσει τα τελευταία χρόνια μια γιγάντωση στο έγκλημα των ανηλίκων.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η πλειοψηφία των αλλοδαπών ανηλίκων, γιατί υπάρχουν και αξιόλογα παιδιά αλλοδαπών που σπουδάζουν και προοδεύουν, είναι παραβατικά και επικίνδυνα για την κοινωνία.

Ομάδα ανηλίκων 14 και 15 ετών επιτέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε 16χρονο στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου με έναν εξ αυτών να καταγράφει σε βίντεο με το κινητό του την άγρια επίθεση.

Συγκεκριμένα, ανήλικοι ηλικίας 14 και 15 ετών επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον 16χρονο στο κεφάλι με γροθιές και ξύλινο αντικείμενο. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένας 14χρονος βιντεοσκοπούσε το συμβάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 15χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και για μη έκδοση δελτίου ταυτότητας.

Μαζί του συνελήφθησαν και οι γονείς για παραμέληση ανηλίκου, που με θράσος η μητέρα αναρωτήθηκε : «Απορώ γιατί δίνεται έκταση σε ένα τέτοιο περιστατικό. Τα παιδιά τσακώθηκαν μεταξύ τους»

Σε βάρος 4 ανηλίκων – 2 ημεδαπών, 14 και 15 ετών και 2 αλλοδαπών, 14 και 15 ετών -, που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ως συνεργοί του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι γονείς στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την δίκη. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για να αντιμετωπίσουν τις ποινικές ευθύνες τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου