Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Ερευνητικό κέντρο του ΟΟΣΑ στην Κρήτη, με αντικείμενο τη διασύνδεση πληθυσμιακών και οικονομικών εξελίξεων

 



Υπογράφηκε την Τρίτη, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Mathias Cormann και τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη μνημόνιο κατανόησης για την ίδρυση ερευνητικού κέντρου του ΟΟΣΑ στην Κρήτη.

Αντικείμενο του Κέντρου θα είναι η διασύνδεση πληθυσμιακών και οικονομικών εξελίξεων. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, θα διοργανώνει επίσης κάθε χρόνο διεθνές συνέδριο για πληθυσμιακά ζητήματα, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το Delphi Economic Forum.

Μιλώντας για την εξέλιξη αυτή ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε:

Η σημερινή αυτή εξέλιξη ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός σημαντικού διεθνούς forum. Με αιχμή ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα στρατηγικού χαρακτήρα για ολόκληρη την ανθρωπότητα: Τον πληθυσμό.

Δεν θα μπορούσε να επιλεγεί καλύτερος τόπος για τη μελέτη των πληθυσμών από την Ελλάδα. Είναι μία χώρα, κατ’ αρχάς, με μεγάλη μεταναστατευτική εμπειρία. Ενώ και σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο δραματική εκδοχή του φαινομένου, καθώς το μεταναστευτικό, εκτός από πεδίο άθλιας εμπορίας ανθρώπων, γίνεται συχνά και μοχλός κρατικών αλλά και πολιτικών σκοπιμοτήτων. Κάτι που οδηγεί την Πατρίδα μας στο να προστατεύσει τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά και καθημερινά να σώζει ζωές κατατρεγμένων.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου