Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Τουρκία όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ψέμα και μονταζιέρα με ψεύτικα video και ειδήσεις


 

Ίδια τακτική η Τουρκία όπως κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δείχνει το πόσο ταυτίζονται στο ψέμα, την απάτη, τα fake news, και την προπαγάνδα, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Ερντογάν θέλει Τσίπρα για να μπορεί να κάνει και να λέει ότι θέλει

Σήμερα το μενού είχε δήθεν  σκληρές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, και την τουρκική άσκηση με την ονομασία «NEXUS ACE», την οποία η Άγκυρα, παρά τις διαψεύσεις, επιμένει να χαρακτηρίζει ΝΑΤΟϊκή.

Η ξεφτίλα ξεκίνησε από τον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Άμυνας, της Τουρκίας, με εντολή του Χουλουσί Ακάρ αναρτήθηκε προπαγανδιστικό ψεύτικο βίντεο με το οποίο δήθεν αποδεικνύονται οι «παρενοχλήσεις» που δέχτηκαν τα τουρκικά αεροσκάφη από ελληνικά στην περιβόητη άσκηση.

Το φαιδρό τουρκικό υπουργείο Άμυνας του καθεστώτος υποστηρίζει ψευδώς ότι : «Τα μαχητικά και υποστηρικτικά αεροσκάφη της πολεμικής μας αεροπορίας και τα αεροσκάφη AWACS που έχουν διατεθεί από το ΝΑΤΟ διεξήγαγαν εκπαιδευτική αποστολή υπό την ονομασία NEXUS ACE, σε συντονισμό με το ΝΑΤΟ, στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου για σκοπούς αμοιβαίας εκπαίδευσης».

Στους fake ισχυρισμούς της Άγκυρας, κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας, τονίζουν πως δεν πρόκειται για νατοϊκή, αλλά για εθνική άσκηση της Τουρκίας. Παράλληλα, υπογράμμισαν πως τα τουρκικά F-16 πέταξαν γύρω από τη Μυτιλήνη πριν ξεκινήσει η άσκηση και αναχαιτίστηκαν. Μάλιστα, ξεκαθάρισαν πως αφού επέστρεψαν πάνω από την ηπειρωτική Τουρκία, τότε μόνο ήρθε το νατοϊκό AWACS.

«Οι Τούρκοι ζητάνε τη συνδρομή του AWACS για να παίξουν ένα σενάριο της NEXUS ACE, αυτό όμως δεν κάνει την άσκηση νατοϊκή», σχολίασαν σοβαροί σχολιαστές που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν την αλήθεια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου