Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Η χώρα σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση

 


Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε μέλη και στελέχη της ΔΕΕΠ ΝΔ Βελγίου και της Γραμματέας Ελληνισμού της Διασποράς στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος:

Διότι η πρώτη εκλογή είναι πολύ πιθανόν, με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, να μη μάς δώσει τη δυνατότητα να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο στόχος της αυτοδυναμίας, όμως, θα επιτευχθεί με βεβαιότητα στη δεύτερη κάλπη. Και θα επιτευχθεί όχι ως μία ένδειξη κομματικής αλαζονείας αλλά ως μία συνθήκη συνέχειας και σταθερότητας για τη χώρα.

Η χώρα σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση, που να μπορεί να κρατάει το σκάφος της χώρας, το πηδάλιο της χώρας σταθερό στα φουρτουνιασμένα νερά τα οποία διανύουμε.

Κι έχουμε αποδείξει, πιστεύω, 3,5 χρόνια ως κυβέρνηση ότι μπορούμε να διαχειριζόμαστε μεγάλες κρίσεις με επάρκεια και ενίοτε να μετατρέπουμε και τις κρίσεις σε ευκαιρίες, να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε και που θέλουμε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε.

Εμείς θα έχουμε κυβερνήσει 4 χρόνια όταν με το καλό φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας κυβέρνησαν και αυτοί την Ελλάδα 4 χρόνια. Έχουν το δικό τους έργο, έχουμε το δικό μας έργο και πιστεύω ότι η σύγκριση είναι εύκολο να γίνει από τους πολίτες.

Εμείς έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη άποψη για το πώς θέλουμε να συνεχίσουμε αυτόν το μεταρρυθμιστικό δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει. Πώς θέλουμε να ενώσουμε στην κομματική κοίτη της Νέας Δημοκρατίας πολιτικές δυνάμεις οι οποίες δεν προέρχονται κατ’ ανάγκη μόνο από τον δικό μας χώρο αλλά οι οποίες πιστεύουν σε έναν υγιή πατριωτισμό και σε έναν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Και βέβαια είναι, επίσης, τελείως ξεκάθαρο ότι για τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά η αυτοδυναμία είναι και μία αναγκαία προϋπόθεση σταθερότητας, επειδή και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν κάνει τις επιλογές τους.

Η προοπτική, λοιπόν, της Νέας Δημοκρατίας σήμερα φαντάζει ως η μόνη δύναμη συνέχειας και σταθερότητας για τη χώρα στους δύσκολους καιρούς τους οποίους διανύουμε. Και θέλω να σάς ζητήσω και πάλι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναλογιστούμε ότι σε αυτήν την κάλπη καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, γιατί είναι μία πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου