Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Περίεργες βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία που εξυπηρετούν Ερντογάν για χερσαία επίθεση στην Συρία


 

Περίεργες βομβιστικές επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες, στην Τουρκία που εξυπηρετούν το αφήγημα του καθεστωτικού ηγέτη Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του.

Περίεργη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ντιγιαρμπακίρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, τη στιγμή που περνούσε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς.

Οι πρώτες πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν 9 άτομα, εκ των οποίων τα 8 είναι αστυνομικοί. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης ως αυτό το στάδιο για την επίθεση.

Η επίθεση έγινε έναν μήνα μετά την έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης η οποία είχε προκαλέσει τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και δικαιολόγησε επίθεση τον Τούρκων στην βόρεια Συρία. Η Τουρκία κατηγόρησε τότε κούρδους αυτονομιστές αντάρτες για την ενέργεια, αλλά δεν υπήρξε ούτε σε αυτή την περίπτωση ανάληψη ευθύνης. Τώρα που αναζητά και χερσαία επίθεση την οποία αρνούνται όλοι, έγινε νέα βομβιστική επίθεση, και θα παρακολουθήσουμε την συνέχεια.

Το πρωί στις 05:10 (16/12) πραγματοποιήθηκε επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά την ώρα που περνούσε αστυνομικό όχημα στον αυτοκινητόδρομο Ντιγιαρμπακίρ-Μαρντίν. Ένα αυτοκίνητο με μηχανισμό βόμβας, που ήταν προηγουμένως σταθμευμένο στο δρόμο, ανατινάχθηκε ενώ το λεωφορείο της αστυνομίας περνούσε από την περιοχή όπου βρίσκεται η κτηνοτροφική αγορά στην κεντρική συνοικία Sur Çarıklı. Εννέα άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων οκτώ αστυνομικοί που επέβαιναν στο αστυνομικό όχημα, το οποίο ανατράπηκε κατά την επίθεση. Μετά την επίθεση, δυνάμεις ασφαλείας και ιατρικές ομάδες στάλθηκαν στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε δήλωση σχετικά με την έκρηξη, και όπως και την πρώτη φορά πριν από ένα μήνα, άμεσα λίγες ώρες μετά την επίθεση συνελήφθησαν δύο άτομα που θεωρούνταν δράστες του περιστατικού. Οι "ύποπτοι" συνελήφθησαν στην περιοχή Lice και υπάρχουν πληροφορίες ότι οι ύποπτοι συνδέονται με τρομοκρατία. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου