Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίζει την επιτυχημένη διπλωματία ο Μητσοτάκης ταξιδεύει σήμερα για Βερολίνο

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι εκτός από αποτελεσματικός πρωθυπουργός, είναι και αποτελεσματικός διπλωμάτης κάτι που έλειπε χρόνια από την Ελλάδα.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας, όχι μόνο ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και ως δύναμης-κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα αναδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συμμετοχή του την Πέμπτη στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου που θα λάβει χώρα στη γερμανική καγκελαρία. 

Ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ισορροπία της Βαλκανικής, είναι καίριος μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

«Η περιφερειακή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων, αποτελεί επένδυση στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξή τους», αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης στην παρέμβασή του, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο που έχει η συνεργασία στην ενέργεια, ιδιαίτερα στο σημερινό γεωπολιτικό τοπίο. Κάτι που η χώρα μας κάνει στα Βαλκάνια, όπως δηλοί η συμφωνία συνεργασίας με τη Βουλγαρία, ώστε οι γείτονες να μην ξεμείνουν από αέριο και ρεύμα, ενώ ήδη είναι σε λειτουργία και ο αγωγός αερίου IGB.

Στην σύνοδο, θα δώσουν ακόμη το παρών η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τη Σύνοδο θα ανοίξει στις 10.30 το πρωί ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και λίγο αργότερα θα παρέμβει η Πρόεδρος της Κομισιόν. Αναμένεται ακόμη να υπογραφούν τρεις συμφωνίες μεταξύ των εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων που αφορούν την κινητικότητα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου