Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου

 


Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 26χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε 15 φορές τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου.

Ο 26χρονος που είχε πάρει προθεσμία να απολογηθεί σήμερα, αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την επίθεση στον επιχειρηματία.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα, αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να επιτεθεί στο θύμα και πως ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που τον προκάλεσε και ξεκίνησε τον καυγά.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το θύμα, ούτε τον είχε συναντήσει σε νυχτερινό μαγαζί των βορείων προαστίων πριν από την επίθεση.

Σε σχέση με το όπλο της επίθεσης σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης υποστήριξε ότι έφερε πάνω του πτυσσόμενο μικρό μαχαίρι σε μπρελόκ.

H περιγραφή του θύματος Γιάννη Μάρκου για τη στιγμή της επίθεσης

«Ο άνθρωπος πρέπει να είναι λογικά… τρελός; Άρρωστος… Δηλαδή, το ότι γονάτισε κάτω και άρχισε να με χτυπάει… Κατ' αρχάς, εγώ δεν κατάλαβα τι έκανε. Εγώ νόμιζα ότι μου χτύπαγε τα πόδια… Δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι κάνει… Αυτός ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο εκείνη την ημέρα και βρήκε εμένα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο, δεν τον γνώριζα…» δήλωσε στην εκπομπή «Tlive» ο Γιάννης Μάρκου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, δεν φανταζόταν ότι αυτός ο μικρός διαπληκτισμός μπορούσε να εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο.

«Το να πεις σε κάποιον ''η σειρά σου είναι αυτή και πρέπει να τη σεβαστείς'' και… Δηλαδή, μια συμβουλή δίνεις σε κάποιον για να σεβαστεί, το λάθος, ίσως, που θα μπορούσε να είχε κάνει. Οπότε τι κάνει; Ζητάει συγγνώμη και λέει ''α, συγγνώμη, δεν το κατάλαβα'' και πάει πίσω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

«Αυτός έκανε κάποια βήματα πιο κάτω και μου είπε ''έλα εδώ, έλα να σου πω, έλα εδώ να σου πω'', και λέω κάτι θα θέλει να μου πει, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει και όταν έφτασα κοντά του, έσκυψε, σχεδόν γονάτισε και με τρύπαγε παντού με σουγιά και τον γύριζε δεξιόστροφα κιόλας, δηλαδή προσπαθούσε να με σκοτώσει, δεν υπήρχε, δηλαδή ήταν ολοφάνερο. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να είναι στα καλά του. Δεν εξηγείται τέτοια συμπεριφορά».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου