Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Ο δικτάτορας Λουκασένκο λέει στους μαθητές να μαζέψουν πατάτες, γιατί είναι «καλή άσκηση»

 



Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ζήτησε να κινητοποιηθούν μαθητές για τη συγκομιδή της πατάτας, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό θα είναι μια «καλή σωματική άσκηση» για αυτούς και «ευτυχία» για τους γονείς τους.

Ο δικτάτορας Λουκασένκο, κυβερνά τη χώρα του με σιδηρά πυγμή από το 1994, είναι γνωστός για τις λεκτικές του ακροβασίες και τις ακραίες προτάσεις του. Είναι δε σύμμαχος με το φασιστικό καθεστώς της Ρωσίας και τον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε κυβερνητική συνεδρίαση τη Δευτέρα, ο δικτάτορας εμφανίστηκε αγανακτισμένος επειδή στα σχολεία της Λευκορωσίας απαγορεύεται η «κινητοποίηση των μαθητών για τη συγκομιδή μήλων ή πατάτας».

«Με ποιο παράδειγμα θα μεγαλώσουμε τότε τους μαθητές μας, τα παιδιά μας;», είπε, αναφερόμενος στην πρακτική που ακολουθείτο την εποχή της ΕΣΣΔ.

«Λένε ότι αυτό είναι εκμετάλλευση. Αλλά τι εκμετάλλευση μπορεί να είναι αν κάποιος πάει στη δουλειά του για πέντε ή έξι ώρες; Θα είναι ευτυχία για τους γονείς και καλή σωματική άσκηση για τα παιδιά», είπε ο Λουκασένκο, πιστεύοντας ότι αυτό θα «ενώσει τους ανθρώπους».

Ο Λουκασένκο είχε συστήσει το 2020 τη σάουνα, ένα ποτήρι βότκα την ημέρα και την εργασία με τρακτέρ στα χωράφια, ως αποτελεσματικά γιατρικά κατά του κορωνοϊού. (Οι επιστήμονες θα διαφωνούσαν και με τα τρία).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου