Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Δώρο του Τσίπρα στους Τούρκους για να έχουν να λένε

 



Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα εθνικά επικίνδυνος και ανεύθυνος.

Η θα παίζει την προπαγάνδα των Τούρκων εναντίον της χώρας μας, θέλοντας να κάνει κακό στην Ελλάδα και την κυβέρνηση, η θα ξεστομίζει πράγματα που σίγουρα θα χρησιμοποιήσουν οι Τούρκοι, και το κάνει συνειδητά.

Δημοσίευμα του Anadolu «απομονώνει» τις δηλώσεις Τσίπρα για τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας μας, τονίζοντας ότι «παραχωρήθηκαν έξι στρατιωτικές βάσεις και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επ’ αόριστον και χωρίς ανταλλάγματα»

Οι Τούρκοι «απομονώνουν» ένα απόσπασμα των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική την οποία φυσικά και δεν κατέχει, για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους κατά της Ελλάδας, αλλά και των ΗΠΑ.

Σε άρθρο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, λοιπόν, δίνεται έμφαση στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το κρίσιμο είναι να έχεις μια ενεργή εξωτερική και διπλωματία και να ζητείς ανταλλάγματα, δεσμεύσεις και εγγυήσεις, «αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη συμφωνία με τις αμερικανικές βάσεις, που παραχωρήθηκαν έξι στρατιωτικές βάσεις και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επ’ αόριστον και χωρίς ανταλλάγματα».

«Όταν λοιπόν έχεις παραχωρήσει έξι βάσεις επ’ αόριστον, όταν είσαι η χώρα που δίνει στην πρώτη τετράδα στην Ευρώπη τα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία με όποιο κόστος μπορεί να έχει αυτό για την Ελλάδα, όταν λοιπόν τα έχει δώσει όλα με δύο λόγια, έχεις δώσει 12 δισ. ευρώ στους Γάλλους για πολεμικό εξοπλισμό που θα έρθει μετά από χρόνια κι έχεις υπογράψει κι ένα ελληνογαλλικό μνημόνιο συνεργασίας, που είναι οι εγγυήσεις για την ακεραιότητα»; διερωτήθηκε ο Τσίπρας θέλοντας να κάνει την γνωστή φαιδρή αντιπολίτευση που ξέρει.

Το τουρκικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της δραστηριότητες και την επιθετική ρητορική της στο Αιγαίο, παρά τις εκκλήσεις της Άγκυρας...



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου