Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερές οργανώσεις κατά της ασφάλειας των φοιτητών υπέρ συντρόφων κακοποιών

 



Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά τις 20:00, στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, με αφορμή την «πρεμιέρα» της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκτός αριστερών. και ακροαριστερών οργανώσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, καθώς και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.




Η ακροαριστερή νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και ανακοίνωση καλώντας ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές, υπέρ της ανομίας και των συντρόφων κακοποιών που αλωνίζουν στα πανεπιστήμια και κατά της ασφάλειας των φοιτητών.





Μέλη ακροαριστερών και αριστερών φοιτητικών συλλόγων και παρατάξεων, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, ξεκίνησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00, αντιδρώντας στην παρουσία των 16 ανδρών της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση, συνοδεία των ΜΑΤ. 



Κάποιοι εκ των ακροαριστερών και αριστερών συγκεντρωμένων επιχείρησαν να επιτεθούν στα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας με ρίψη αντικειμένων, με συνέπεια να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Οι 16 αστυνομικοί που αποτελούν την πρώτη διμοιρία που ανέλαβε τα καθήκοντα της φορούν πρασινομπλε στολές με πράσινα καπέλα, φέρουν χειροπέδες και γκλοπ ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και δύο γυναίκες. Οι αστυνομικοί έκαναν την πρώτη τους περιπολία στην είσοδο της Ούλοφ Πάλμε.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης, καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου