Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η Ελλάδα στους πρωτοπόρους της Ε.Ε για τις ΑΠΕ


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι. Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις από την κλιματική αλλαγή και η εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της και την επίτευξη του στόχου μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050, καθώς και η προετοιμασία της διοργάνωσης της Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» το 2024 στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Kerry για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την «πράσινη» μετάβαση και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ιδίως στον τομέα της ναυτιλίας. Χαιρέτησε τις πρωτοβουλίες των Η.Π.Α. για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της ναυτιλίας και τόνισε τον κομβικό ρόλο της ελληνόκτητης ποντοπόρου ναυτιλίας -της μεγαλύτερης στον κόσμο- για την επιτυχία οποιουδήποτε στόχου ανάπτυξης βιώσιμων λύσεων στον συγκεκριμένο τομέα.

Από την πλευρά του, ο Ειδικός Απεσταλμένος του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο των εξελίξεων, καθως βρίσκεται σε καθοριστικό σημείο για τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας και τον ενεργειακό μετασχηματισμό που θα πρέπει να επιταχυνθεί, τονίζοντας: «Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας και ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε από κοινού νέους τρόπους συνεργασίας».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου